Monthly Archives: July 2014

Förändring är utveckling!

God kväll! Idag har jag haft ett spännande samtal som så ofta. “Jag önskar att jag vågade förändra mitt liv. Det verkar så enkelt för dig”….

Jag tittade lite förvånat på honom. Enkelt? Nej? Det har stundtals varit en mardröm. Har jag nån gång sagt att mitt liv är enkelt? Jag har bytt man två gånger på ett och ett halvt år, bytt jobb två gånger och tänker byta bostad. Jo så är det. Men enkelt har det inte varit…

Förändring är utveckling! Men det är inte enkelt. Det är verkligen som att hoppa utför ett stup och sen famla och famla och inte veta var man ska landa. Men man är fri! Och man äger sitt eget liv. Det är värt allt. Den där gnagande känslan av ångest över att något är fel och att man borde gå en annan väg är borta. Den finns verkligen inte mer. Och alla de där sakerna som är gjorda under tiden för förändringen är gjorda med just de kunskaper och erfarenheter man har haft med sig i varje stund.

Så när nån säger så: Jag önskar att jag vågade förändra; så svarar jag; vad är ditt alternativ? Hur känns det? Att inte förändra? Det är ju verkligen att ta död på en liten del av sig själv…

Kram och god natt från Cecilia

Mediumskap kan förvirra;)

Hallå i sommarvärmen!

Sol, värme, bad och mer eller mindre nakna kroppar i solen… Då flödar kärleken! Människor hittar varandra, bryter upp, finner nya partners och livet leker… Inte för alla kanske? En del grubblar och en del längtar intensivt att få träffa den stora kärleken och tittar på alla andra som ser ut att vara i den perfekta, passionerade relationen. Jag är själv en av dem som tittar och längtar.

Det kan vara lite skumt med medialitet minst sagt… Många som läser nu har kanske kommit en bit i sin andlighet och upplever mer och mer. Allt sitter på energi och vi tar emot tankar, ord och bilder som vi inte alltid vet hur vi ska hantera. Vi får en bild av någon tillsammans med någon annan person och själv måste jag tänka mer på att faktiskt hålla tyst och låta tiden ha sin gång… Jag lär mig hela tiden och jag antar att jag aldrig blir fullärd även om jag jobbar som medium.

En person kan säga till mig: ”Jag kommer aldrig att uppleva kärlek igen”… Och vips ser jag en bild på den personen och en annan. Sist det hände talade jag om att jag såg “det och det”… Fortfarande vet jag inte om det var rätt att tala om bilden eftersom det dök upp en helt annan person i den människans liv några dagar senare. Förmodligen en person som den har gammal karma ihop med som ska bearbetas innan den större kärleken kommer.

Hmm… I vilket fall blir det förvirrat. Man har ställt till med ett litet problem. Personen börjar grubbla och har svårt att njuta av nuet. En nyttig lärdom för mig och jag antar att det finns en och annan ”gillare” av den här sidan som känner igen sig?;)

Intuition går snabbt… Själv har jag blivit som en parabolantenn av vila och ett mindre stressigt liv och då gäller det att sålla. Är bilden något jag ska ha för min egen vetskap? Är den från änglar eller är den från det astrala planet där våra nära och kära på andra sidan befinner sig eller är det personen själv som skickar bilden? (Ja det låter skitknäppt men man kan faktiskt ställa in sig på en annan människas själ…).

Är bilden från det astrala planet är det inte ens säkert att den är sann. Endast änglar har den högsta, bästa kunskapen och de ser vilken kunskap som ska förmedlas så att alla inblandade människors liv blir så bra som möjligt…

Men visst. Det kan vara så att den personen kommer att ha väldigt stor hjälp av att ha hört hur den kommande kärleken kommer att se ut. Det får vi se. Noggrannhet gäller i alla fall när man tar emot information från den andliga världen. Allt är inte guld som glimmar för att det är från andevärlden! En röst, en bild, en känsla från en annan dimension är inte alltid bara av kärlek. Änglar däremot är ren kärlek och de saknar ego och har inget eget intresse av att få några intressen igenom. De sannaste svaren har du redan i din egen själ. Lyssna på den. Det är jätteviktigt! Änglarna hjälper oss ibland att ta fram de svaren…

Viktigast är alltid känslan inom dig. Viktigare än vad du hör av medium, präster, lärare, kursledare, farmor, morfar eller brorsan. Lyssna kan man göra men om det den säger skapar oro; släpp det då.

Och glöm inte att den relation du är i just nu (om du är i en) ALLTID är den rätta. Men den rätta idag kanske inte är det nästa vecka…;)

Du är värd att alla bitar i relationen ska fungera. Är det en bit som känns dålig; be om hjälp att se vägen klarare. Själv har jag varit i en relation för ett år sedan som jag tvingades bryta för att den var destruktiv. Passionen och förälskelsen var gigantisk men nånstans visste jag att den inte var bra. Jag var livrädd för att bli krossad. Och jag lovar att jag blev krossad! Jag grät tills jag kräktes när den tog slut och jag fick magkatarr och blev sjukskriven ett tag. Men det finns ett uttryck som säger: Bryt ihop och kom tillbaka. Det är faktiskt så… Och kärlek väntar runt hörnet. Skriv en önskelista med känslor du vill uppleva, vad du förväntar dig och hur du vill att relationen ska se ut. Dina änglar runt omkring dig hjälper dig med “The perfect match”…

Lita på din inre röst. Då löser det sig.

Kram till er från mig! / Cecilia

prayer to heaven - faith concept

Hej i sommarvärmen!

Det jag skriver här i bloggen är som vanligt min uppfattning utifrån de mediala vägledningarna jag har haft och det är skrivet av min ”mänskliga hand”… Inget facit tyvärr. Känn efter själva!  Varför är halva själen kvar på andra sidan?  Det finns egentligen ingen ”halva själ”… Vi är en själ och en del av Gud. Som en tårta skulle man kanske kunna säga. Med olika bitar. Man pratar om vårt högre jag eller världssjälen inom filosofin. Brahman inom hinduismen…

Allting står under ständig utveckling. Det rör på sig… Vi är flera själar i en själ och skaffar kunskap genom erfarenhet. Det du gör mot andra gör du mot dig själv…  Ju mer vi slår oss fria och följer det som vår själ vill säga oss desto närmare kommer vi vår själ, världssjälen eller vårt högre jag. Eller Gud för den delen.  Eftersom själen vet vår livsväg borde det i den bästa av världar vara så att vi skulle lita mer på oss själva och att vi då inte skulle behöva gå till ett medium för att få hjälp att se den;). Lite dubbelt alltså. Själen har redan svaret.

Stress och utbrändhet är en klassiker. Själen skriker att det är dags att byta jobb.  Det svider kanske i hjärtat när ens partner pikar eller visar ointresse. Själen ropar igen! Är det dags för förändring där också kanske? Själen vet egentligen livsvägen och att nya dörrar öppnas om vi lyssnar och har tillit… Lyssnar vi på vad själen har att säga återskapas kontakten med vårt högre jag eller Gud eller vad du vill kalla det.  En del inom kyrkan säger att vi har tappat kontakten med Gud och att människan kommer bort från honom.

Neale Donald Walsch skriver i boken Samtal med Gud, som alltså enligt författaren själv ska vara Guds röst nedskriven, att vi har kommit till jorden för att minnas. Minnas vilka vi en gång var och att vi minns genom att känna. På så vis kommer vi tillbaka till vårt ursprung och det som är Gud. Därför blir det så viktigt att få erfarenhet av sorg, ilska, kärlek, glädje, hopp och förtvivlan. Ja hela känsloregistret. Endast känslan är riktigt sann. Sannare än ordet och det närmaste man kan komma Gud eller världssjälen… Jag tror själv på Gud och att han är en personlig, kärleksfull Gud.

Varför är valen förutbestämda?  För att vi ska få praktisk erfarenhet av vad olika val leder till och för att alltså uppleva känslor som har med valen att göra. Efter detta jordeliv går man igenom vad valen resulterade i och vi får ännu mer kunskap tack vare de val vi gjort.  Vad blir poängen med reinkarnation?  Vi måste ner i olika kroppar för att kunna uppleva alla känslor. Jordelivet är nämligen inte hemma. Himmelen eller om man hellre vill säga andra sidan är hemma och vi har kommit hit för att skaffa oss kunskap som vi ska använda till annat.

Sådana här frågor kan man grubbla ihjäl säg på! Det gör jag också. När jag tror att jag har förstått något till fullo är jag med om något som vänder upp och ner på det jag trott på… Kanske för att jag ska behålla min ödmjukhet och för att jag ska få se att det finns flera sidor av allting. Inom Islam säger man att ”Gud är större än ditt förstånd” och Buddha svarade med ”ädel tystnad” på sådana här frågor. Fundera inte för mycket alltså. Smart kille den där Budda och smart svar på svåra frågor kan jag tycka;).  Texten blev visst aningens ostrukturerad men en vän till mig förklarade precis att endast tapeter bör vara strukturerade.

En stor kram från mig till dig som läser detta! / Cecilia